Friday, October 19, 2012

Buat Si Jantung Hati 2~

2 hari sudah berlalu..
2 hari ini jugalah hari2 saya diselubungi kerinduan dan kesunyian..
hanya kerana dari sikap saya sendiri yang cuai dalam menjaga perhubungan ini..
ahh..tidak mengapalah..mungkin ini cara dia menghukum..jd, saya harus terima..

sambungan..

......dia begitu yakin bahawa saya hanya dihantar oleh kakak saya seperti apa yang telah saya beritahu kepadanya. Lalu, dengan gaya machonya die beramah mesra dengan kakak. sambil itu, saya kenalkan pula kepada adik saya. Dia nampak sedikit terkejut. Mungkin kerana dia tidak menyangka yang adik saya juga ikut menghantar. Lalu dia pun beramah mesra juga dengan adik saya. Akhir sekali, saya tunjukkan padanya mak saya. Hahahaha. Dia nampak sangat cuak. Kelam kabut dia mengalih tempat duduk dan duduk bersebelahan dengan mak saya. Lalu dia bersalaman dan mencium tangan mak saya. Terus saja dia berbual2 dengan mak dalam keadaan cuaknya yg masih jelas terpancar. Hahahaha. Setelah beberapa minit beramah mesra dgn keluarga saya, kami meminta diri utk bgerak ke KL. Itulah kali pertama selepas umur 18 tahun saya menaiki train. Jakun kan saya =="
Jika bukan kerana dia, pasti smpai skg saya xtau cmne nak naek tren. Dan yg pastinya, smpai skg juga saya x pernah naik train sendirian =..="

Lalu, kami pun bergerak menuju ke KL dgn menaiki train. 1st date saya di MidValley. Dan itu juga kali pertama saya smpai di sana. Semuanya kali pertama terjadi sewaktu kali pertama saya berjumpa dengannya. Sepanjang waktu di dalam train, kami terus berbual dan bergurau. Sepertinya saya dengan dia sudah selalu berjumpa. Dan terasa saya mempunyai kimia yang kuat dengan dia ;)

Sampai saja di MidValley, tempat pertama yang kami tuju adala McDonalds. Perut pun sudah berkeroncong akibat dari waktu panjang yang diambil sepanjang perjalanan kami ke sana. Selesai mengisi perut, kami ke kaunter tiket wayang dan membeli tiket tanpa berfikir panjang. Sambil menunggu waktu siaran ditayangkan, kami ke kedai buku untuk mencari buku yang dicari2nya. Dan akhirnya dia sangat gembira apabila bertemu juga dengan buku yang dicari2nya selama ini. :)

Sampai waktu kami menonton wayang. Nak tahu cerita apa yang kami tengok? Jeng3..
Jika ada benci dihati katakanlah padaku.. Relaku terima walau kutukan asalkan AQIDAH terjaga..

No comments:

Post a Comment